Gastgezin

Omdat wij het ras Australian Labradoodle op lange termijn en op een serieuze manier willen voortzetten hebben we zo nu en dan nieuwe honden en lijnen nodig. Wij willen graag dat onze honden en pups in huiselijke kring opgroeien en verblijven en zijn absoluut geen voorstanders van fokken in kennels. Daarom zullen wij in de toekomst niet zonder gastgezinnen kunnen die met de juiste bedoeling onze honden opvoeden en verzorgen. Ook als gastgezin kies je voor de hond van de rest van zijn leven!

 

Als gastgezin krijg je de zorg van een door de fokker uitgekozen pup, die hopelijk later in ons fokprogramma kan worden opgenomen. Het hondje verblijft en woont bij het gastgezin maar blijft beschikbaar voor Wonderful Australian Labradoodles zolang zij/hij in het fokprogramma zit. 

 

Vanaf de leeftijd van 1 jaar wordt er gestart met de gezondheidstesten die al onze fokhonden moeten doorlopen.  Als zij helemaal is goedgekeurd kan ze echt worden opgenomen in ons fokprogramma. We kijken goed naar ieder individueel hondje, een teefje zal haar eerste nestje pas krijgen als zij daar klaar voor is, dat zal ergens tussen de leeftijd van 1,5 tot 2,5 jaar zijn. Een fokteefje krijgt maximaal drie nestjes bij ons thuis mits qua gezondheid alles goed is. Na het laatste nestje wordt de hond eigendom van het gastgezin. De kosten rondom het fokken zoals de jaarlijkse oog-test bij een oogspecialist, de röntgenfoto’s die gemaakt moeten worden van de heupen en ellebogen en andere gezondheidstesten zijn voor onze rekening. De normale kosten zoals voer, vaccinatie/titeren, puppycursus en dergelijke zijn voor jullie als gastgezin.

 

Praktisch

Als gastgezin woont u bij voorkeur vlakbij gemeente Ravels, op een maximale reistijd van 30 minuten. Deze afstand biedt de mogelijkheid om elkaar en de honden regelmatig te ontmoeten zodat het hondje van het gastgezin een band houdt met ons. Denk hierbij aan een wandeling, of dat ik langskom om even te knuffelen met uw hondje en bij te kletsen met het baasje. Wegens mijn allergie voor katten is het helaas niet mogelijk om als gastgezin in aanmerking te komen als u deze in huis heeft.

 

Een reutje hoef je niet lang te missen, dat zal per keer een paar uurtjes zijn of minder voor een dekking. Bij een korte reistijd zal uw hondje ook sneller bij u terug thuis zijn.

 

Voor een teefje ligt dat anders, een teefje krijgt haar nestjes bij ons in huis en blijft dan bij ons zolang de pups er zijn. Ze komt ongeveer 1 week voor de bevalling naar ons en blijft tot 7,5 week na de bevalling. Natuurlijk ben je als gastgezin welkom om alles van dichtbij mee te maken en staat de deur altijd voor jullie open, ook in de kraamtijd.

 

Het allerbelangrijkste vinden wij dat we een "klik" hebben met een gastgezin zodat wij weten dat onze honden het goed hebben bij het gastgezin. Maar zeer zeker ook dat het gastgezin weet dat de hond het ook goed heeft bij ons tijdens de kraamtijd!

 

Bent u geïnteresseerd om als gastgezin zo'n fantastische hond op te voeden, woont u dicht bij de gemeente Ravels en wilt u van dichtbij alles meemaken neem dan contact met ons op!